Minä, Dregen

Tekijät: Andreas Dregen, Tore S. Börjesson

Alkuteos: Dregen: Självbiografin

Ilmestymiskuukausi: 02 / 2014

Sivumäärä: 380

ISBN: 978-952-01-1037-6

Suomentaja: Sirje Niitepõld

Likekatalogi: Kevät 2014

Sidosasu: sidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Musiikki ja populaarikulttuuri

Andreas Dregen, Tore S. Börjesson

Minä, Dregen

Kitarakomeetan avoimuus riisuu aseista

Dregen on Pohjoismaiden suurimpia rocktähtiä, joka tarttui kitaraan ja hylkäsi ajatuksen tavallisesta elämästä jo ala-asteella. Hän nousi kansainväliseen kuuluisuuteen Backyard Babiesin ja The Hellacoptersin riveissä ja on ollut vuodesta 2011 Michael Monroen bändin kitaristi. Ruotsissa hänestä on tullut eräänlainen kansallissankari, jonka seuraan pyrkivät kaikki kruununprinsessa Victoriasta Helvetin enkeleihin.

Dregenin elämästä ei ole koskaan puuttunut dramatiikkaa: yksitoistavuotiaana hän näki isänsä hirttäytyvän, ja vuonna 2004 hän ja hänen vaimonsa, laulaja Pernilla Andersson, joutuivat keskelle tsunamia.

Omaelämäkerrassaan Dregen puhuu avoimesti niin elämänsä huippukohdista kuin tragedioistakin. Tarinaa värittää seksin, huumeiden ja rock’n’rollin epäpyhä kolminaisuus, mutta Dregenin vilpittömyyden vuoksi se kiertää kliseiden karikot ja riisuu lukijan aseista. Kyynikkokin laskee suojauksensa, kun Dregen kuvaa, kuinka hän järjesti pikkupoikana saunatuvassa Kissin biisejä soittavan bändinsä keikan, jossa hän tarjoili yleisölle popcornia ja sipsejä ja jossa hänen äitinsä hoiti pyrotekniikan keittämällä vettä kattilassa ja päästämällä höyryn sitten ulos. Neste ei noussut hattuun edes silloin, kun koulupojan unelmat sittemmin kävivät toteen ja Dregen päätyi hengailemaan aiemmin fanittamiensa rocktähtien, kuten Guns N’ Rosesin ja AC/DC:n jäsenten, kanssa.

Dregen (s. 1973) on ruotsalainen kitaristi, joka julkaisi syyskuussa 2013 ensimmäisen soololevynsä.

Tore S. Börjesson on ruotsalainen musiikkitoimittaja.

Katso myös nämä