Tekijät: Lena Huldén

Ilmestymiskuukausi: 10 / 2015

Sivumäärä: 300

ISBN: 978-952-01-1274-5

Kuvittaja: Kari Heliövaara

Likekatalogi: Syksy 2015

Sidosasu: sidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Yleiset tietokirjat

Lena Huldén

Minikarjaa

Hyönteiset ruokana

Eettinen ruokatrendi ja maailman ruokakriisin ratkaisu?

Pariisilaisissa ravintoloissa voi nykyään tilata hyönteistapaksia ja Suomessakin voi törmätä pop up -ravintolaan, jossa valmistetaan friteerattuja sirkkoja. Täysin uudesta ruokatrendistä ei ole kyse, sillä monissa kulttuureissa hyönteisiä on syöty aina nimenomaan niiden herkullisuuden vuoksi.

Hyönteistieteilijä Lena Huldén kertoo upeasti kuvitetussa kirjassa historioitsijan tietämyksellä ja palkitun tietokirjailijan tarinankerronnan taidolla hyönteisten syöntiin liittyvistä ennakkoluuloista, eduista ja käytännön arjesta. Hyönteiset ovat nykymaailmassa ainut halpa, eettinen ja ekologinen proteiinin lähde. Työn alla olevan lakimuutoksen myötä niiden käyttö ruokana tulee lisääntymään radikaalisti Suomessakin.

Lena Huldén (s. 1956) on hyönteistieteilijä, historioitsija ja poliitikko. Vuonna 2008 hän sai tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon teoksestaan Kuusijalkainen vihollinen, ja samana vuonna Suomen tietokirjailijat ry palkitsi hänet Tietokirjailijapalkinnolla.

Kari Heliövaara on Metsäeläintieteen professori Helsingin yliopistossa. Hän harrastaa valokuvausta ja on kuvittanut lukuisia hyönteistietokirjoja.