Tekijät: Jenni Multisilta

Ilmestymiskuukausi: 02 / 2021

Sivumäärä: n. 350

ISBN: 978-951-1-38203-4

Likekatalogi: kevät 2021

Sidosasu: e-kirja

Katso kaikki kirjat kategoriasta: E-kirjat

Jenni Multisilta

Mitä tapahtui merenneidoille (e-kirja)

Täydellisyyden tavoittelu ajaa ystävykset vaaralliseen leikkiin yllättävässä psykologisessa trillerissä

Ilma-akrobaatti Nella valmistautuu elämänsä rooliin, kun hänen paras ystävänsä katoaa. Linda on jättänyt jälkeensä keskeneräisen taideteoksen, jonka kätkemä karmiva salaisuus alkaa vähitellen nousta pintaan. Mysteerin taustalta paljastuu hylätty saari Oulun edustalla ja sadan vuoden takainen veneonnettomuus, jossa hukkui parikymmentä naista. Mitä oikein tapahtui, ja missä on Linda? Miksi jäljet johtavat Nellaan – ja hänen rooliinsa Pienessä merenneidossa?

 

Silloin näen hänet.

Hän seisoo siinä, mistä metsä vyöryy talojen tonteille. Juurakot ja kuivuneet lehdet peittävät   hänen jalkansa, mutta minun ei tarvitse nähdä tietääkseni, ettei jalkoja enää ole.

Valkoinen mekko veritahroineen on vaihtunut leväköynnöksiin, jotka kietoutuvat suomujen ympärille ja vyötärölle, rinnat ovat paljaat ja hiuksissa on särkyneitä simpukankuoria. Käsi ojentuu minua kohti mutta ei tavoita, kolkuttaa lukittuun oveen ja vajoaa liejuun.

Silmät ovat pelkkää mustaa. Poissa kuten sydänkin.

Mätä löyhkää metrien päähän, suolan ja öljyn katku saa silmät kirvelemään.

Räpäytän silmiäni, ja hän on poissa.

 

Kirjan arvostelut:

Mitä tapahtui merenneidoille on jokseenkin täydellinen psykologinen trilleri. Jenni Multisilta imaisee lukijan heti otteeseensa eikä päästä irti ennen viimeistä sivua. ” – Kansan Uutiset

”Kyseessä on taidokkaasti luotu trilleri, jossa jännitteet pysyvät yllä alusta loppuun. Matkan varrella lukijalle tiputellaan vihjeitä, jotka onnistuvat koukuttamaan – kirja on suorastaan pakko ahmia. – –Tämä on perinteinen lukuromaani, jota kiehtova tarina itsessään kantaa. Merenneitokuvasto, rauniot, kauhuelementit, historialliset tositapahtumat ja mystiikka nivoutuvat hienosti yhteen.” – Savon Sanomat

Katso myös nämä