Neljän dollarin päivä

Tekijät: Marketta Horn

Ilmestymiskuukausi: 08 / 2008

Sivumäärä: 350

ISBN: 978-952-01-0198-5

Sidosasu: sidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Yleiset tietokirjat

Marketta Horn

Neljän dollarin päivä

Ekomatka Aasiaan ja Australiaan

Kuinka matkustaa maailmalla pilaamatta sitä?

Ekoyhteisön vetäjä Marketta Horn pakkaa reppunsa ja lähtee sapattivapaalle kiertämään Aasiaa. Tavoitteena on vierailla henkisissä ja ekologisissa keskuksissa, löytää viisas ihminen ja matkustaa luonnonystävän periaatteita noudattaen: pelkästään julkisilla kulkuvälineillä, kertakäyttötuotteita ja muovia välttäen, minimibudjetilla. Matkan keston ja reitin suhteen ei ole tarkkaa ennakkosuunnitelmaa.

Millainen matkasta tulee? Uhkarohkea, haastava ja aito. Horn kohtaa vieraat kulttuurit ja paikalliset ihmiset ilman väliin nousevia suojamuureja. Hän lakkaa kuolevien kynsiä Äiti Teresan perustamassa saattokodissa, joogaa guruja palvovissa ashrameissa, viettää yön indonesialaisen salapoliisin bambumajassa, pyöräilee pitkin Vietnamin rannikkoa ja pakkaa kuorma-autoa keskellä mongolialaista aroa.

Ihailtavinta on se esimerkki, jota Marketta Horn näyttää noudattamalla periaatettaan kunnioittaa luontoa – itseään säästämättä, elämyksistä tinkimättä.

“Marketta Horn onnistui toteuttamaan matkansa ideologiansa mukaisesti: ekologisia arvoja tiukasti noudattaen ja luontoa kunnioittaen — Kirjan sivuilta välittyy elävästi matkailijan kokemukset, joista useat ovat kadehdittavan elämyksellisiä”
– Hannu Tuominen, Turun Sanomat

Matkan nettisivut: http://maailmanmatka.googlepages.com
Marketta Hornin nettisivut: http://dissidentti.googlepages.com