Nooan lapsi

Tekijät: Eric-Emmanuel Schmitt

Alkuteos: LŽenfant de Noé

Ilmestymiskuukausi: 01 / 2000

Sivumäärä: 192

ISBN: 952-471-591-0

Suomentaja: Marja Haapio

Sidosasu: sidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Suomennettu kaunokirjallisuus

Eric-Emmanuel Schmitt

Nooan lapsi

Olkoon tämä meidän yhteinen salaisuutemme, suurin salaisuutemme, jota emme paljasta henkemme uhallakaan. Vannotko?
Vannon.

Vuonna 1942 Josef on seitsemänvuotias. Juutalaisvainoissa hän joutuu eroon vanhemmistaan ja isä Pons ottaa hänet huostaansa. Tämä avarasydäminen pappi ei kuitenkaan tyydykään pelastamaan vain sieluja. Mitä hän yrittää Nooan tavoin pelastaa maailmassa, jota väkivallan hyökyaalto uhkaa?

Nooan lapsi perustuu tositapahtumiin. Roomalaiskatolinen isä André pelasti toisen maailmansodan aikana 231 juutalaispoikaa holokaustilta. Hän pelasti myös poikien identiteetin opiskelemalla heidän kanssaan talmudia ja opettamalla heille hepreaa.

Nooan lapsi jatkaa aiemmin ilmestyneiden Herra Ibrahim ja koraanin kukkaset ja Oskar ja Roosamamma -pienoisromaanien elämänviisasta kerrontaperinnettä. Teokset kuuluvat sarjaan nimeltä Le cycle de l’invisible eli “Näkymättömän sykli”, jossa kirjailija pohtii eri uskontoja elämänarvojen ohjenuorina. Eric-Emmanuel Schmitt kirjoittaa myös näytelmiä, Oscar ja Roosamamma sai ensi-iltansa Helsingin kaupunginteatterin näyttämöllä keväällä 2005, pääosassa Kristiina Elstelä.