Osallisuustalouden aakkoset

Tekijät: Robin Hahnel

Alkuteos: Of the people, by the people – The Case for a Participatory Economy

Ilmestymiskuukausi: 02 / 2014

Sivumäärä: 192

ISBN: 978-952-01-1043-7

Suomentaja: Antti Jauhiainen

Likekatalogi: Kevät 2014

Sidosasu: nidottu

Sarja: Pystykorva

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Yleiset tietokirjat

Robin Hahnel

Osallisuustalouden aakkoset

Kohti ihmiskasvoista taloutta

Mitä jos ympäristöystävälliset tuotteet olisivat halvempia, työajat itse päätettävissä ja ahkeruudesta todella palkittaisiin? Osallisuustalous avaa uusia näkymiä työhön ja siihen, miten yritykset ja kuluttajat saisivat vapaasti päättää omasta taloudestaan.

Osallisuustalouden aakkosissa taloustieteen professori Robin Hahnel esittelee realistisesti konkreettisia ehdotuksia tulevaisuuden oikeudenmukaiselle ja ekologisesti kestävälle taloudelle. Runsasta kansainvälistä keskustelua herättänyt osallisuustalous on uskottava ja taloustieteellisesti vertailukelpoinen vaihtoehto perinteisille talousjärjestelmille kapitalismille ja kommunismille.

Osallisuustalouden aakkoset on kirja optimisteille, sillä Hahnelin mukaan talouden ei tarvitse perustua kilpailuun, ahneuteen ja sanelupolitiikkaan. Teos on kuitenkin suunnattu myös epäilijöille, sillä on syytäkin vaatia selvää näyttöä ja konkreettisia vastauksia siihen, miten moderni talous voisi lopultakin luopua ihmisten ja luonnon hyvinvointia kuristavista haitallisista talouden lainalaisuuksista.

Robin Hahnel on yhdysvaltalainen kansainvälisesti arvostettu taloustieteen emeritusprofessori, jolta on aikaisemmin julkaistu suomeksi teokset Poliittisen taloustieteen aakkoset (2008) sekä Kilpailusta yhteistyöhön – kohti oikeudenmukaista talousjärjestelmää (2012).

Katso myös nämä