Pääteasema

Tekijät: Alastair Reynolds

Alkuteos: Terminal World

Ilmestymiskuukausi: 10 / 2011

Sivumäärä: 600

ISBN: 978-952-01-0639-3

Suomentaja: Hannu Tervaharju

Likekatalogi: Syksy 2011

Sidosasu: nidottu

Alastair Reynolds

Pääteasema

Avaruusoopperan kiintotähden scifieepos laajentaa mielikuvituksen rajoja

Spearpoint on ihmiskunnan viimeinen turvapaikka kaukaisessa tulevaisuudessa. Sen ulkopuolinen maailma on koiran kaltaisten lihansyöjäkyborgien kansoittama ja anarkistisen Skullboys-rosvojoukon terrorisoima. Toisaalla Spearpointin entinen sotilasmahti, Swarm, satojen ilmalaivojen yhteisö, hallitsee ymparistöä ilmasta käsin. Ihmisten maailma on kutistunut yhden supermetropolin kokoiseksi.

Quillon elää Spearpointin alatasoilla, Neon Heightsissa, ja työskentelee patologina. Eräänä päivänä hänen pöydälleen tuodaan pahasti loukkaantunut jälki-ihminen, Spearpointin Taivaalliselta tasolta pudonnut enkeli. Enkeli paljastaa hänelle, että Quillon on osa salaista projektia, jossa enkeleiden perimää on muokattu siten, etta he voisivat elää Spearpointin alatasoilla. Projektin tutkijat etsivat Quillonia, joka voi pysyä hengissä vain pakenemalla Spearpointista.

Alastair Reynolds (s. 1966) on walesilainen kirjailija, joka nauttii suurta suosiota Euroopan science fiction -piireissä. Like on julkaissut yhdeksän hänen romaaniaan.

”Reynolds herättää totisesti ihmetystä kyvyllään yhdistää eeppinen mittakaava vaikuttaviin, yliluonnollisiin näkyihin.”
– Guardian