Pakomatkalla: toinen lokikirja

Tekijät: Kyllikki Villa

Ilmestymiskuukausi: 03 / 2007

Sivumäärä: 192

ISBN: 978-952-471-944-5

Likekatalogi: Kevät 2007

Sidosasu: sidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Yleiset tietokirjat

Kyllikki Villa

Pakomatkalla: toinen lokikirja

Tuntuu koko ajan että olen ryhtymässä johonkin liian isoon. Tavallaanhan niin pitääkin.

Kyllikki Villa on kirjoittanut pitkillä merimatkoillaan yli seitsemänkymmentä päiväkirjaa. Like on julkaissut niistä aiemmin Vanhan rouvan lokikirjan (2004), joka on ollut suurmenestys. Nyt julkaistavan kirjan matka sijoittuu aikaan ennen sitä, vuoteen 1992.

Tällä kertaa Kyllikki Villa lähtee pakoon kipeää elämäntilannetta. Suuntana on ensin Lissabon, sen jälkeen kaikki on mahdollista. Taustalla häilyy ajatus mahdollisesti päätyä lähetyssaarnaaja-isoisän jalanjäljille ja isän lapsuuden maisemiin Namibiaan. Mennyt, nykyhetki ja tuleva hakevat hahmoaan tutun kaupungin lyhtyjen alla kulkiessa. Päätös kypsyy, mutta matkalla kohti tuntematonta äkillinen mielijohde kehottaakin jäämään St. Helenan saarelle keskelle Atlantin valtamerta.

Villa itse on sanonut, että tämä matka on ollut yksi hänen elämänsä käännekohdista.

Kyllikki Villa (s. 1923) on kirjailija, suomentaja ja maailmanmatkaaja. Suuren yleisön tietoisuuteen hän tuli teoksellaan Vanhan rouvan lokikirja (Like 2004). Yleisradio valitsi hänet kirjan ansiosta Vuoden Valopilkuksi ja teos palkittiin vuoden matkakirjana.

Sittemmin Like on julkaissut Villan valitut runot kokoelmassa Ei eilistä, ei huomista (2005) sekä kirjeistä kootun teoksen Tyttö sodassa (2006). Yhä suosittu Vanhan rouvan lokikirja on julkaistu myös pokkaripainoksena sekä Maija-Liisa Mártonin lukemana äänikirjana.

Katso myös nämä