Tekijät: James Ellroy

Alkuteos: Perfidia

Ilmestymiskuukausi: 03 / 2015

Sivumäärä: 720

ISBN: 978-952-01-1161-8

Suomentaja: Juha Ahokas

Likekatalogi: Kevät 2015

Sidosasu: sidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Suomennettu kaunokirjallisuus

James Ellroy

Perfidia – petoksen piiri

Tinkimätön tarina sodasta ja turmeltuneesta kaupungista

Joulukuussa 1941 Amerikka kiehuu toisen maailmansodan partaalla ja rodulliset jännitteet kärjistyvät japanilaisten pommittaessa Pearl Harboria. Iskua edeltävänä päivänä Los Angelesista löytyy raa’asti murhattu japanilainen perhe. Tapaus vaikuttaa rituaaliselta itsemurhalta mutta kaikkia se ei vakuuta. Rikostutkinta asettaa vastakkain kunnianhimoisen William H. Parkerin, joka on tuleva poliisipäällikkö, moraalittoman ylikonstaapeli Dudley Smithin, japanilaisen rikoskemistin, joka on valmis tekemään kaikkensa välttääkseen internoinnin, ja ilmiantajana toimivan nuoren naisen. Langenneiden enkelten kaupunki räjähtää ja murhia ympäröivä poliittinen myrsky paljastaa korruption likaisen ja veren tahriman sielun.

James Ellroyn ylistetty Los Angelesin kvartetti käsittelee Los Angelesin alamaailmaa ja korruptoitunutta poliisilaitosta 1950-luvulla. Perfidia aloittaa uuden kvartetin ja sijoittuu edeltävälle vuosikymmenelle valaisten aiemmista kirjoista tuttujen hahmojen menneisyyttä.

James Ellroy (s. 1948) on yksi aikamme menestyneimmistä yhdysvaltalaisista rikoskirjailijoista. Hänet on vihitty kovaksikeitetyn dekkarin kummisedäksi. Hän on julkaissut lähes 20 romaania, joita on käännetty lukemattomille eri kielille. Ylistetyistä teoksista on sovitettu elokuviksi Musta Dahlia, Brownin sielunmessu ja L.A. – Langennut kaupunki.