Poika

Tekijät: Marja Björk

Ilmestymiskuukausi: 03 / 2013

ISBN: 978-952-01-0917-2

Likekatalogi: Kevät 2013

Sidosasu: e-kirja

Katso kaikki kirjat kategoriasta: E-kirjat

Marja Björk

Poika (e-kirja)

”Tiesin, että olin erilainen, ja tiesin, että transsukupuolisuudesta käytiin keskustelua, siitä oli lehdissä ja televisiossa. Mutta en ollut käsittänyt, että se tarkoitti minua. Minusta minä olin mies. Poika.”

Suorapuheinen Marion eli Makke on aina tiennyt olevansa poika. Saman ovat tienneet itseltäänkin salaa myös kaikki hänen läheisensä, äiti hänen syntymästään saakka. On kuitenkin vaikea myöntää asiaa jota ei ymmärrä, joten Makkesta yritetään muokata tyttöä, jopa väkivalloin. Juhlapäivät mekkoineen ja nukkelahjoineen, kuukautisten alkaminen ja rintojen kasvu, seurustelusuhteet ja uudet kouluympäristöt ovat katastrofeja yksi toisensa jälkeen. Makke joutuu vastatusten kaikkien ja kaiken kanssa. Vasta aikuisuuden kynnyksellä hän saa tietää miksi: hän on transsukupuolinen. Alkaa helpottava matka omaksi itseksi, lähimpänä tukijana äiti.

em>Poika perustuu Marja Björkin oman pojan kokemuksiin.

Marja Björk (s. 1958) on helsinkiläinen vapaa kirjailija. Hän on osumatarkka ihmiskuvaaja, jonka teksti hiipii ihon alle ja paljastaa itsepetoksen pesäkkeet – herkkiä kohtia unohtamatta.

Katso myös nämä