Politiikkaa, idiootti!

Tekijät: Hanna Kuusela, Kimmo Jylhämö, Hanna Kuusela, Kimmo Jylhämö

Ilmestymiskuukausi: 11 / 2009

ISBN: 978-952-01-0365-1

EAN: 9789520103651

Julkaisija: Into

Sidosasu: nidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Yleiset tietokirjat

Hanna Kuusela, Kimmo Jylhämö, Hanna Kuusela, Kimmo Jylhämö

Politiikkaa, idiootti!

Vastakkainasetteluja Zizekin kanssa

Journalistinen seikkailu Slavoj Žižekin poliittisen ajattelun jännitteiseen maailmaan.

Slovanialainen filosofi Slavoj Žižek on yksi nykyajan merkittävimmistä yhteiskunnallisista ajattelijoista ja politiikan kriitikoista. Žižek on myös aina tuottanut päänvaivaa. Entisessä Jugoslaviassa hän ei ollut tarpeeksi marxilainen ja nyky-Euroopassa Žižek nähdään marxilaisen teorian rock-tähtenä. Vuonna 1990 liberaalin kapitalismin heltymättömänä arvostelijana tunnettu Žižek oli Slovenian liberaalidemokratisen puolueen presidenttiehdokkaana.

Haastattelukirja pohjautuu tekijöiden keskusteluun Žižekin kanssa ja Žižekin teksteihin. Žižek on puolustanut koko uransa ajan kollektiivista toimintaa ja ajattelumuotoja, jotka sekoittavat kulttuurikritiikkiä, metafysiikkaa, psykoanalyysiä, elokuvaa ja populaarikulttuuria. Samalla hän on erittäin tietoinen kollektiivisten ideologioiden vaaroista ja ristiriidoista.

Kirjan toimittajat haastavat pohtimaan etenkin hyvinvointivaltion ja tietopohjaisen yhteiskunnan mahdollisuuksia ja rajoja. Hanna Kuusela on kansalaisaktivisti ja kulttuurintutkija ja Kimmo Jylhämö Voima-lehden päätoimittaja.

Katso myös nämä