Tekijät: Dan McMillan

Alkuteos: How Could this Happen?

Ilmestymiskuukausi: 01 / 2015

Sivumäärä: 300

ISBN: 978-952-01-1164-9

Suomentaja: Petri Stenman

Likekatalogi: Kevät 2015

Sidosasu: sidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Yleiset tietokirjat

Dan McMillan

Polttouhrit – holokaustin syyt

Ensimmäinen yhteenveto holokaustin syistä

Natsien organisoimasta juutalaisten kansanmurhasta toisen maailmansodan aikana on kirjoitettu hyllykilometreittäin kirjoja. Kuitenkin vain harvoissa edes sivutaan syitä tähän ainutkertaiseen tapahtumaan. Nyt Dan McMillanin kirja kokoaa runsaista lähteistä kattavan mutta yleistajuisen selityksen sille, miksi ja kuinka polttouhrit syntyivät.

McMillan käy läpi mm. 1900-luvun alkupuoliskon Saksan yhteiskunnan ja lähimenneisyyden, Hitlerin persoonallisuuden ja kaunat, yleisen juutalaisvihan ja tieteen kaapuun pukeutuneet rotuteoriat. Näistä aineksista ja niiden keskinäisestä vaikutuksesta syntyi tapahtumaketju, joka päätyi kuuden miljoonan ihmisen joukkotuhoon. Ja moneen muuhun samanaikaiseen katastrofiin. Varsinainen teksti on tiivis ja helppolukuinen, runsaat loppuviitteet taas antavat lukuvihjeitä syvällisempään perehtymiseen.

Vakuuttava ja vangitseva Polttouhrit  selittää kuinka kolkkojen olojen, pahansuopien ajatusten ja vaurioituneiden persoonallisuuksien myrsky päästi valloilleen historian hirvittävimmän tuhotyön.