Tekijät: Jan Guillou

Alkuteos: Mellan rött och svart

Ilmestymiskuukausi: 04 / 2016

Sivumäärä: 460

ISBN: 978-952-01-1391-9

Suomentaja: Taina Rönkkö

Likekatalogi: Kevät 2016

Sidosasu: Pokkari

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Pokkarit

Jan Guillou

Punaisen ja mustan välissä (p)

Suuri vuosisata III

Fasismin ja kommunismin välissä kohti maailmapaloa

Ensimmäinen maailmansota on ohi. Parempaan elämään toipuminen vie aikaa, mutta pian optimismi ja yritteliäisyys alkavat hallita. Tulevaisuuteen katsotaan toiveikkaasti myös nykyaikaisessa unelmayhteisössä Saltsjöbadenissa, vanhimman veljen Lauritzin kasvavan perheen uudessa kodissa. Veljekset ovat laajentaneet yritystoimintansa rakennusalalle. He haluavat valaa perustuksen uudelle maailmalle.

Oscar vastaa Lauritzen-yhtiöiden sivukonttorista Berliinissä ja rakentaa huippufunktionaalisia asuinalueita saksalaisille arkkitehtuurin uusimpien tuulien mukaisesti. Myös kolmas veli Sverre on Berliinissä ja nousee yhdeksi mainosalan murroksen pioneereista.

Kukaan ei aavista vaaraa. Saksa nousee jaloilleen, ja koko Euroopassa uskotaan, että sotia ei enää koskaan tule. Valtapolitiikan tuulet kuitenkin puhaltavat ja saavat jopa suvun jäsenet toisiaan vastaan. Käsittämättömän pahuuden musta varjo kasvaa yhä suuremmaksi.

Punaisen ja mustan välissä on Suuri vuosisata -romaanisarjan kolmas osa. Se jatkaa edeltäjiensä linjalla kertoen 1900-luvun Euroopan ja maailman vaiheista kolmen veljeksen ja heidän perheittensä kohtaloitten kautta.

Jan Guillou (s. 1944) on yksi Ruotsin suosituimmista kirjailijoista. Like on julkaissut hänen laajasta tuotannostaan suomeksi kymmenen, viimeksi Suuren vuosisadan kakkososan Keikari (2013). Lea Karhu totesi Keikarista Helsingin Sanomissa näin: ”Jan Guillou on loistava tarinankertoja.”