Tekijät: Virginia Vallejo

Alkuteos: Amando a Pablo, odiando a Escobar

Ilmestymiskuukausi: 06 / 2017

Sivumäärä: n. 400

ISBN: 978-952-01-1583-8

Suomentaja: Sari Selander

Likekatalogi: Syksy 2017

Sidosasu: sidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Yleiset tietokirjat

Virginia Vallejo

Rakastin Pabloa, vihasin Escobaria

Pablo Escobarin tarina rakastajattaren kertomana

Millaista on rakastaa miestä, joka johtaa maailman kokaiinikauppaa yhdessä maailman korruptoituneimmista maista? Virginia Vallejo kertoo avoimesti suhteestaan Kolumbian pelätyimpään huumeparoniin Pablo Escobariin.

Pablon ja Virginian suhde kesti viisi vuotta huolimatta siitä, että Escobarilla oli vaimo ja lapsia. Suhteen aikana Virginia pääsi osalliseksi todellisesta luksuselämästä, mutta suhteen loputtua ja etenkin Escobarin kuoleman jälkeen Vallejon elämä muuttui täysin. Virginiasta tuli sosiaalinen hylkiö, ja tietojensa takia hän oli hengenvaarassa. Vuonna 2006 Yhdysvaltain huumepoliisi DEA kiidätti hänet todistajansuojeluohjelman turviin Miamiin, missä hän edelleen asuu.

Kirjaan perustuva elokuva Escobar saa ensi-iltansa syksyllä 2017. Elokuvan pääosissa ovat Javier Bardem ja Penelope Cruz.

Virginia Vallejo (s. 1949) on kolumbialainen journalisti, joka rakastui Kolumbian pahamaineisimpaan huumekauppiaaseen. Myöhemmin Vallejo on toiminut todistajana korruption vastaisissa oikeusjutuissa ja syyttänyt useita poliitikkoja suhteista huumekartelleihin.