Tekijät: Jenni Räinä, Vesa Ranta

Ilmestymiskuukausi: 09 / 2017

Sivumäärä: 264

ISBN: 978-952-01-1648-4

Likekatalogi: Syksy 2017

Sidosasu: sidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Yleiset tietokirjat

Jenni Räinä, Vesa Ranta

Reunalla

Tarinoita Suomen tyhjeneviltä sivukyliltä

Värikkäitä tarinoita nyky-Suomen syrjäkyliltä

Suomen maaseutu tyhjenee. Samaan aikaan pienten kylien ja kuntien palvelut siirtyvät yhä kauemmas tai heikkenevät entisestään. Toimittaja Jenni Räinä ja kuvaaja Vesa Ranta ovat dokumentoineet yli kahden vuoden ajan tätä muutosta ja sivukylien asukkaiden elämää. Reunalla-kirjassa kerrotaan toistakymmentä ainutlaatuista tarinaa syrjäkylien asukeista.

Kuonan kylässä asuva Anita Heinonen, 83, kertoo arjestaan kymmenen kissan kanssa sekä nuoruudenrakkaastaan Johnny Cashista. Suomen viimeinen runonlaulaja Jussi Huovinen muuttaa 93 vuoden jälkeen kotikylältään pois. Kolmikymppinen Maria Vanhatalo ei löytänyt perheelleen niin syrjäistä tonttia kuin olisi halunnut. Veera Kuhan tavoitteena on avata kauppa sadan asukkaan Oijärven kylälle.

Jenni Räinä (s. 1980) on oululainen freelance-toimittaja, joka on työuransa aikana kierrellyt reportaasimatkoilla pohjoisen sivukylillä. Räinä on kotoisin 200 asukkaan Hyryn kylästä.

Vesa Ranta (s. 1973) on oululainen kuvajournalisti ja valokuvataiteilija. Ranta on kuvannut aiemmin kirjat Lottovoittajien pöydässä (Like 2017) ja Saunakeittokirja (Tammi 2014). Ranta on kotoisin 9 000 asukkaan Muhoksen kunnasta.

Katso myös nämä