Roudari

Tekijät: Pelle Miljoona

Ilmestymiskuukausi: 09 / 2014

Sivumäärä: 160

ISBN: 978-952-01-1128-1

Likekatalogi: Syksy 2014

Sidosasu: nidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Kotimainen kaunokirjallisuus

Pelle Miljoona

Roudari

Roudari on ollut kehissä jo 60-luvulla. Stara bändeineen on breikannut 90-luvun alussa. Staran pikkupojan hukkuminen uima-altaaseen −isän maatessa sammuneena altaan reunalla −vie artistin Hesperian suljetun osaston kautta Sörkkaan. Vankilassa Stara kirjoittaa elämäkertansa sekä nipun parhaita biisejään. Uuden albumin julkkarirundin päätteeksi bändi hajoaa solistin sekoiluun, vain Roudari jää. Syyllisyys, itseinho sekä saudade, portugalilaisen merimiehen galaktinen, ikävä ajavat laivahuoran äpäräpojan päihteiden ja naissekoilujen syövereihin. Tuhoisa suhde Roudarin tyttäreen sinkoaa Staran ja Roudarin välit jääkauteen. Seuraa lähes parikymmentä vuotta sekoilua Helsingissä ja Los Angelesissa, kunnes monissa liemissä keitetty manageri Late Liimatta saa houkuteltua Staran comeback-kiertueelle. Turnee vanhan bändin kanssa saavuttaa suuren sukseen, vain Roudari puuttuu.

Tarina vie lukijan Suomesta Los Angelesin kautta Meksikoon ja alkaa saada kovaksikeitetyn dekkarin piirteitä. Kun Meksikosta palataan Helsingin Roihuvuoreen, tarinalle on tulossa lähes onnellinen loppu.

Pelle Miljoonan Roudari kertoo lahjakkuudesta, hetkessä ja marginaalissa elämisestä, rock ’n’ rollin raadollisuudesta, roudarin ja artistin välisestä monisyisestä ja herkkäviritteisestä symbioosista. Roudari kertoo myös yksinäisen vanhan miehen ja kaltoin kohdellun nuoren tytön kauniista ihmissuhteesta.

Katso myös nämä