Slayer

Tekijät: Joel McIver

Alkuteos: The Bloody Reign of Slayer

Ilmestymiskuukausi: 08 / 2009

ISBN: 978-952-01-0226-5

Suomentaja: Ike Vil

Sidosasu: sidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Musiikki ja populaarikulttuuri

Joel McIver

Slayer

Kuule kutsu kuolonenkelten!

Musiikillinen massamurhaaja on viimein saanut arvoisensa historiikin.

Ainutlaatuisen aggressiivisesta musiikistaan tunnettu Slayer on extrememetallin kiistaton kuningas. Losangelesilainen thrashmetalbändi on levy levyltä venyttänyt musiikillisen äärimmäisyyden rajoja, ja vielä neljännesvuosisata perustamisensa jälkeen se vetää katsomot täyteen ympäri maailman ja nauttii sekä kriitikkojen että kollegojensa ehdotonta kunnioitusta.

Yhtye on uransa varrella julistettu pannaan muun muassa satanismia ja uskonnollista terrorismia käsittelevien sanoitustensa takia, siitä on revitty niin paljon otsikoita ja sen fanit ovat kunnostautuneet niin lahjomattomalla mielipuolisuudella, että kiistanalaisuudesta on tullut erottamaton osa Slayer-kulttia.

Metalliasiantuntija Joel McIver pureutui viimein juurta jaksaen Slayerin saagaan, ja tuloksena syntyi kirja, joka on pakollista luettavaa kaikille äärimmäisen metallin ystäville. Teos seuraa bändin taivalta levy levyltä ja skandaali skandaalilta, ja niitä todellakin riittää. Porautuessaan pimeyden ytimeen McIver kumoaa Slayerin pitkällä ja myrskyisellä uralla syntyneet väärinkäsitykset ja valottaa bändin perverssiä nerokkuutta.

Joel McIver on julkaissut kymmenen kirjaa, joista suosituin, kehuttu Metallica-historiikki, on ilmestynyt mm. Liken kustantamana.

www.joelmciver.co.uk

www.slayer.net