Sopeutumattomien sukupolvi

Tekijät: Richard Hell

Alkuteos: I Dreamed I Was a Very Clean Tramp: An Autobiography

Ilmestymiskuukausi: 09 / 2013

Sivumäärä: 300

ISBN: 978-952-01-0953-0

Suomentaja: Ilkka Salmenpohja

Likekatalogi: Syksy 2013

Sidosasu: sidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Musiikki ja populaarikulttuuri

Richard Hell

Sopeutumattomien sukupolvi

Punkin kummisedän muistelmat

Kuvia kumartelematon punkikoni oli musiikillisen vallankumouksen puuhamies

Richard Hell oli keskeinen hahmo New Yorkin 70-luvun punkrockskenessä. Patti Smithin, Debbie Harryn ja Ramonesin jäsenten ystävä vaikutti merkittävästi uuden musiikkigenren suuntaviivoihin. Pitkälti hänen ansiostaan legendaarisesta CBGB-klubista tuli punkin synnytyslaitos. Malcolm McLaren nimesi hänet Sex Pistolsin esikuvaksi, jonka tyyli määritti koko punkin ikonografiaa.

Poikkeuksellisen loisteliaasti kirjoittava Richard Hell kuvaa muistelmissaan aikaansa musiikillisen pyörremyrskyn ytimessä. Rakkaus vaihtoi kohdetta miltei päivittäin, ja huumeista tuli elämän nuottiviivasto. Vain intohimo luomiseen ja taiteisiin pelasti Hellin nuorena kuolleiden muusikkotovereidensa kohtalolta. Teos kertoo matkasta oman itsen ytimeen, sinne missä maailmat voi tuhota ja luoda uudelleen.

Televisionissa, Johnny Thunders & The Heartbreakersissa ja Richard Hell & The Voidoidsissa vaikuttanut Richard Hell vetäytyi musiikkimaailmasta vuonna 1984. Hän on julkaissut romaaneja, esseekokoelmia, pamfletteja, runoja ja artikkeleita sekä näytellyt useissa elokuvissa.

”Richard Hell loi punkin sellaisena kuin sen tunnemme. Harvoin törmää näin merkittäviin mutta aliarvostettuihin taiteilijoihin. Hell on runoilija, muusikko, muoti-ikoni ja todella upea kirjailija.” – Anthony Bourdain

Katso myös nämä