Staalo

Tekijät: Stefan Spjut

Alkuteos: Stallo

Ilmestymiskuukausi: 06 / 2013

Sivumäärä: 500

ISBN: 978-952-01-0873-1

Suomentaja: Taina Rönkkö

Likekatalogi: Syksy 2013

Sidosasu: sidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Suomennettu kaunokirjallisuus

Stefan Spjut

Staalo

Lapin taikaa tihkuva jännitystarina Norrlannin erämailta

Pohjois-Ruotsissa Sarekin korpimaassa eräs luontokuvaaja ottaa 70-luvun lopulla valokuvan juoksevasta karhusta, jonka selässä istuu jokin karvainen, ihmisenkaltainen olento. Hän väittää ottaneensa kuvan peikosta.

Seuraavana vuonna pohjoisruotsalaiselta kesämökiltä katoaa mystisesti poikalapsi, eikä häntä löydetä koskaan. Pojan äiti sanoo, että jättiläinen vei lapsen mukanaan.

Vuonna 2004 Susso Myrén saa vanhan valokuvan käsiinsä ja kuulee, että Lapissa eräs äiti on nähnyt mökkinsä pihalla karvaisen olennon vaanimassa pientä poikaansa. Myrén matkustaa Pohjois-Ruotsiin ja alkaa selvittää valokuvan olennon mysteeriä. Peikot eivät ole kuvitelmaa, ja ihmislapset kiinnostavat niitä yllättävän paljon.

Staalo on pohjoisen eksotiikasta ja mytologiasta ammentava omintakeinen jännitysromaani, jota on verrattu Stephen Kingin varhaiseen tuotantoon.

Stefan Spjut (s. 1973) on ruotsalainen kirjailija, kirjallisuuskriitikko ja Svenska Dagbladetin toimittaja. Staalo on hänen toinen romaaninsa. Kirjasta on tekeillä myös samanniminen elokuva, joka ennakkotietojen mukaan ilmestyy 2014.

Muut Versiot

Katso myös nämä