Tekijät: Martin Page, Martin Page
Alkuteos: La libellule de ses huit ans
ISBN kirja: 952-471-491-4
Sivumäärä: 221
Suomentaja: Anu Partanen
Katso kaikki kirjat kategoriasta: Suomennettu kaunokirjallisuus
Avainsanat: Anu Partanen, Like, Martin Page, Suomennettu kaunokirjallisuus
Martin Page, Martin Page
Sudenkorennon lento
Vain ne, joilla on aina ollut kaikkea, uneksivat seikkailuista ja poikkeuksellisesta elämästä. Fio on nuori tyttö, joka jää varhain orvoksi. Hänellä ei ole paljon mitään, mutta hän tietää tarkalleen mitä haluaa: oman aikansa ja oman maailmansa. Ei enempää. Fion elämä kuitenkin kääntyy päälaelleen, kun rikas mesenaatti kiinnittää huomionsa hänen maalauksiinsa ja hänestä halutaan tehdä kuuluisa. Kirja ruotii rehevästi taidemaailmaa ja kuuluisuuskoneiston irvokkaimpia piirteitä. Samalla se on kepeän kaihoisa tarina tässä ajassa elämisen vaikeudesta. Martin Page (s. 1975) on Pariisissa asuva Sorbonnen yliopiston kasvatti. Hänen esikoisromaaninsa Kuinka minusta tuli tyhmä (Like 2003) oli läpimurto ja se on käännetty 25 kielelle. Page käyttää kieltä ennakkoluulottomasti ja valmiita fraaseja kaihtaen. Hänen tarinansa ovat kauniita ja moraalisia aikuisten satuja.
“Sudenkorennon lento on piikikkään ironinen ja julmakin kertomus siitä, miten taiteen pintapiirit elävät.”
– Anne Helttunen, Me Naiset
“Eleettömän herkästi kirjoitetu teos yksilöstä, jolle todellisuus on liian monimutkainen paikka ja taide ainoa tapa olla kyselemättä oma itsensä.”
– Saara Kesävuori, Aamulehti
“Page kirjoittaa viiltävästi, musta hymy huulillaan. Hän on nopealiikkeinen ja älyllisesti kekseliäs. Mikään ei Pagelle näytä olevan pyhää.”
– Matti Saurama, Ilta-Sanomat
“Martin Page on Supernaiivin kirjoittajan Erlend Loen hengenheimolainen, ja hänen kepeän kirjoitustyylinsä alta paljastuu pistävää kritiikkiä nykyajan elämästä. Parasta antia ovatkin juuri Pagen hyvät oivallukset sekä tekstin moni-ilmeisyys.”
– Metropoli
Kuinka minusta tuli tyhmä -teoksesta sanottua:
”Page leikittelee ja irrottelee, täyttää sivulauseetkin hauskoilla yksityiskohdilla. Pelkkänä hauskuutuksena romaania ei voi kuitenkaan ottaa. Kirja on kuin jälkimoderdin ajan ihmesatu, mutta samalla se on kuluttamisen ja narsismin kritiikissään erittäin ajankohtainen.”
– Kaisa Kurikka, Turun Sanomat
“Hauskasti kieltä käyttävä Pagen kirja imee mukaansa.”
– Jenni Toivoniemi, Anna