Supernaiivi (p)

Tekijät: Erlend Loe

Alkuteos: Naiv. Super

Ilmestymiskuukausi: 04 / 2002

Sivumäärä: 224

ISBN: 978-952-01-0113-8

Suomentaja: Outi Menna

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Pokkarit

Erlend Loe

Supernaiivi (p)

Minulla on kaksi ystävää. Yksi huono ja yksi hyvä. Ja sitten minulla on veljeni. Hän ei ole kenties yhtä sympaattinen kuin minä, mutta kuitenkin o.k.

Näin alkaa norjalaisen Erlend Loen todellinen läpimurtoromaani, palkittu Supernaiivi, joka on herättänyt laajaa kansainvälistä huomiota.

Kirjan 25-vuotias päähenkilö on törmännyt syvään henkilökohtaiseen kriisiin. Kaikki tuntuu merkityksettömältä. Hän ei kuitenkaan jää toimettomaksi, vaan alkaa ratkoa ongelmiaan. Pohtia asioita, joiden kanssa hänellä on ongelmia ja asioita, joiden kanssa ei ole.

Erlend Loe kirjoittaa hulvattomasti. Hän käyttää yksinkertaista kerrontaa lämpimällä ironialla höystettynä. Loe asettaa elämän keskeiset kysymykset uuteen valoon ja suo lukijalle vapauttavan naurun.

Supernaiivissa suora todellisuuden kohtaaminen ja ihmetteleminen tuottavat sangen ironisesti virittyneitä, hauskoja tilanteita. Tämä teksti naurattaa ääneen.”
– Hannu Waarala, Keskisuomalainen

“Romaani on todellinen hyvän mielen kirja; kekseliäs ja lystikäs, täynnä hauskoja yksityiskohtia mutta myös vakavia mietintätuokioita. — Se on kriisistä selviämisopas olematta silti vähimmässäkään määrin mikään opas.”
– Mirja Kuivaniemi, Ilkka

“Loen kirja on uskottava ja avaa aivan uudenlaisen tavan ajatella. Jos nyt pitäisi listata syyt olla lukematta Loen kirja, en taitaisi keksiä yhtäkään.”
– Tarja Lipponen, Trendi

Supernaiivi on parasta rohtoa, mitä olla saattaa, tautiin jossa ‘kaikki tuntuu yhtäkkiä merkityksettömältä’. Se pitäisi lukea kaikkien, jotka luulevat tarvitsevansa mielialalääkkeitä ja etenkin niiden, jotka mielialalääkkeitä määräävät.”
– Riitta Kylänpää, Anna

Muut Versiot