Taisteluni II

Tekijät: Karl Ove Knausgård

Alkuteos: Min kamp. Andra boken.

Ilmestymiskuukausi: 09 / 2012

Sivumäärä: 650

ISBN: 978-952-01-0638-6

Suomentaja: Katriina Huttunen

Likekatalogi: Syksy 2012

Sidosasu: sidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Suomennettu kaunokirjallisuus

Karl Ove Knausgård

Taisteluni II

Toinen kirja

”Pohjolan suurin kirjallisuustapaus.”
– Helsingin Sanomat 

Syvästi henkilökohtaisen Taisteluni-tunnustusromaanisarjan Toinen kirja alkaa vuodesta 2008, jolloin kertoja elää elämänsä hektisimpiä ruuhkavuosia perhe-elämän ja kirjailijanuran risteyksessä. Samalla norjalainen kertoja kertaa tuntojaan ajasta, jolloin hän muutti yhtäkkiä Tukholmaan, jätti ensimmäisen vaimonsa ja alkoi rakentaa elämäänsä siirtolaisena Ruotsissa vailla ystäviä.

Toinen kirja on romaani uuden rakkauden kiihkosta ja kolmen lapsen syntymän onnesta – sekä ennen kaikkea tuoreen tilanteen vaatimista uhrauksista. Taloudelliset ongelmat ja puolison kaksisuuntainen mielialahäiriö tuovat synkät sävynsä kirjailijaperheen arkeen. Kunnianhimoisen uran ja perhe-elämän yhdistelmä alkaa lopulta näyttää umpikujalta, ja sisäinen ristiriita ajaa kertojaa yhä itsetuhoisempiin ajatuksiin. Orastavan alkoholismin ja kyynisen piittaamattomuuden piinaama perheenisä uhkaa kadota samaan varjomaailmaan, joka tuhosi hänen isänsä.

Toinen kirja on huikean monitahoinen ja mestarillisen taidokas romaani kertojan taistelusta ihmisenä, miehenä, isänä ja aviopuolisona.

Katso myös nämä