Taisteluni III

Tekijät: Karl Ove Knausgård

Alkuteos: Min kamp. Tredje bok.

Ilmestymiskuukausi: 09 / 2013

Sivumäärä: 450

ISBN: 978-952-01-0883-0

Suomentaja: Katriina Huttunen

Likekatalogi: Syksy 2013

Sidosasu: sidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Suomennettu kaunokirjallisuus

Karl Ove Knausgård

Taisteluni III

Kolmas kirja

”Kolmas kirja on täysin loistava kokonaisuus. Knausgård teki sen taas.”
– NRK

Ylistetyn Taisteluni-sarjan Kolmas kirja kertoo lapsuudesta. Se on lumoavan tarkkanäköinen romaani 70-luvun etelänorjalaisesta pikkukylästä, jossa kertojan lapsuudenpäivät kuluvat musiikin, jalkapallon ja ystävien parissa. Idyllistä arkea varjostaa kuitenkin synkkä pilvi. Kolmas kirja on tarina kodista, jossa aikuisten ja lasten elämä harvoin kohtaa. Syvästi henkilökohtainen kertomus kasvaa dramaattisiin ulottuvuuksiin, kun Knausgård kuvaa lapsuuttaan despoottimaisen isän kurissa ja nuhteessa.

Huikean monitahoisen ja mestarillisen taidokkaan romaanisarjan Kolmas kirja on myös syvällinen, olemassaoloa pohtiva tutkielma ajasta ja muistin rajoista sekä siitä, kasvavatko poikalapset isiensä peilikuviksi.

Karl Ove Knausgård (s. 1968 Norjassa) asuu Ruotsissa vaimonsa ja kolmen lapsensa kanssa. Hän on yksi Pohjoismaiden tunnetuimmista, ylistetyimmistä ja palkituimmista nykykirjailijoista. Taisteluni-sarja on ollut Pohjolassa huima arvostelumenestys ja bestseller-listojen kärkinimi, ja sarjan käännösoikeudet on myyty kymmeniin maihin.

Katso myös nämä