Tekijät: Karl Ove Knausgård

Alkuteos: Min kamp. Fjerde bok

Ilmestymiskuukausi: 06 / 2015

Sivumäärä: 534

ISBN: 978-952-01-1191-5

Suomentaja: Katriina Huttunen

Likekatalogi: Syksy 2015

Sidosasu: Pokkari

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Pokkarit

Karl Ove Knausgård

Taisteluni IV (p)

Neljäs kirja

”Knausgård tekee kirjallisuuden historiaa.” ‒ Morgenbladet

Ylistetyn Taisteluni-sarjan Neljäs kirja on tarina kertojan nuoruusvuosista. Lukiosta valmistunut Karl Ove muuttaa kauas pohjoiseen pikkukylään, jossa hän alkaa työskennellä opettajana ja elättelee haaveita kirjailijan urasta. Työt luistavat, hän kirjoittaa muutaman novellin ja kyläläiset tuntuvat hyväksyvän hänet. Lisäksi kylän nuoret naiset huomaavat hänet.

Talven pitkän kaamoksen myötä synkkyys valtaa kertojan mielen, ja hän alkaa juoda liikaa ‒ eikä usein muista illan tapahtumia seuraavana aamuna. Kirjoittamisesta ei tule mitään, ja hän kadottaa itsensä. Opettajan työ pakottaa kertojan pitämään kiinni arjen rutiineista, ja hän alkaa elätellä lämpimiä tunteita alaikäistä oppilastaan kohtaan.

Karl Ove Knausgård (s. 1968 Norjassa) asuu Ruotsissa vaimonsa ja kolmen lapsensa kanssa. Hän on yksi Pohjoismaiden tunnetuimmista ja palkituimmista nykykirjailijoista. Huikean monitahoinen ja mestarillisen taidokas Taisteluni-sarja on ollut Pohjolassa huima arvostelumenestys ja bestseller-listojen kärkinimi, ja sarjan käännösoikeudet on myyty kymmeniin maihin.

Muut Versiot

Katso myös nämä