Tekijät: Karl Ove Knausgård

Alkuteos: Min kamp. Sjette bok.

Ilmestymiskuukausi: 04 / 2016

Sivumäärä: 1200

ISBN: 978-952-01-1424-4

Suomentaja: Katriina Huttunen

Likekatalogi: Kevät 2016

Sidosasu: e-kirja

Katso kaikki kirjat kategoriasta: E-kirjat

Karl Ove Knausgård

Taisteluni VI (e-kirja)

Karl Ove Knausgårdin massiivisen teoksen uljas lopetus

Kuudes osa päättää Karl Ove Knausgårdin eeppisen autofiktiivisen romaanin Taisteluni. Mitään salaamatta hän – aiempien osien tapaan – kertoo tavoitteensa ja heikkoutensa, epävarmuuden ja epäilyn. Samalla hän kuvaa välejään vaimoon ja lapsiin, isään ja äitiin, ystäviin ja tuttuihin. Elämä esiintyy kaikkine yksityiskohtineen, ratkaisevista ja raastavista silmänräpäyksistä arkielämän päältä katsoen merkityksettömiin pikkujuttuihin.

Päätösnide seuraa teoksen loppuun saattamista, aiempien osien ristiriitaista julkaisua, häkellyttävää vastaanottoa ja painetta saada työ loppuun. Siinä sivussa se laajenee myös tutkielmaksi kirjallisuudesta ja sen suhteesta todellisuuteen. Keskelle kirjaa syntyy myös laaja esseistinen jakso, joka sai innoituksensa kirjoitushetkellä Norjassa tapahtuneesta Breivik-tragediasta.

Karl Ove Knausgård (s. 1968 Norjassa) asuu Ruotsissa kirjailijavaimonsa ja neljän lapsensa kanssa. Hän on yksi Pohjoismaiden tunnetuimmista ja ylistetyimmistä kirjailijoista – myös maailmalla.

Muut Versiot