Tänään on loppuelämäsi viimeinen päivä

Tekijät: Ulli Lust

Alkuteos: Heute ist der letzte Tag vom Rest deines Lebens

Ilmestymiskuukausi: 02 / 2013

Sivumäärä: 460

ISBN: 978-952-01-0871-7

Suomentaja: Hannele Richert

Likekatalogi: Kevät 2013

Sidosasu: nidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Sarjakuvat

Ulli Lust

Tänään on loppuelämäsi viimeinen päivä

Punkkarinaisten kivinen tie läpi 80-luvun Euroopan

Ulli Lustin useita palkintoja voittanut Tänään on loppuelämäsi viimeinen päivä perustuu tositapahtumiin. ­Tarinan alussa Wienin 80-luvun punkskeneen kyllästyneet tytöt lähtevät liftaamaan kohti Italiaa. Matkakertomuksesta kasvaa vaivihkaa eeppinen vaihtoehtokulttuurin ja eurooppalaisen lähihistorian kuvaus.

Ulli Lust on aikuisena kertojana ehtinyt sulatella kokemaansa ja yhdistää yksittäiset tapahtumat laajempiin kehyksiin. Synkkä ja hauska kulkevat riitelemättä käsi kädessä. Tekstiin kietoutuvat otteet nuoren ­Ullin päiväkirjasta ja yhteiskunnalliset viitteet mafiakulttuurista. Kokemukset tien päällä ovat kovia: vapautta ­etsiessään naiset joutuvat taistelemaan elintilastaan ja usein myös oman vartalonsa määräysvallasta. Tänään on loppuelämäsi viimeinen päivä seisoo kuitenkin vankasti naisten, nuorten, etsijöiden ja harhailijoiden puolella.

Ulli Lust (s.1967) on itävaltalainen graafikoksi opiskellut sarjakuvataiteilija, kuvittaja ja e-kirjojen kustannustoimittaja, joka on asunut Berliinissä vuodesta 1995. Häneltä on aikaisemmin julkaistu sarjakuvat ­Fashionvictims (2008) ja Airpussy (2009). Tänään on loppuelämäsi viimeinen päivä on voittanut lukuisia palkintoja, muun muassa Angoulêmen sarjakuvafestivaalien Prix  Révélationin. Sarjakuva on jo julkaistu Ranskassa ja Espanjassa ja julkaistaan englanniksi samoihin aikoihin kuin suomeksi.

Katso myös nämä