Tie Jerusalemiin (up)

Tekijät: Jan Guillou

Alkuteos: Vägen till Jerusalem

Ilmestymiskuukausi: 01 / 2000

Sivumäärä: 400

ISBN: 978-952-01-0031-5

Suomentaja: Tapio Koivukari

Sidosasu: sidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Suomennettu kaunokirjallisuus

Jan Guillou

Tie Jerusalemiin (up)

Suositun Ristiretki-trilogian ensimmäinen osa saa keväällä elokuvaensi-iltansa.

Arn Magnusson elää luostarissa Isä Henrin ja Veli Guilbertin hyvässä huomassa. Poika on erikoislaatuinen, uuttera ja hyvä oppimaan. Lopulta hänen on jätettävä luostari ulkomaailmaan tutustuakseen. Tästä seuraa runsaasti väärinymmärryksiä ja hankaluuksia, mutta myös paljon hyvää.

Kun nuori lempi lopulta leimahtaa ja kaikki näyttää ruusuiselta, saavat asiat juonittelun ja vihanpidon seurauksena käänteen, joka muuttaa Arnin ja hänen rakastettunsa Cecilian elämän.

Jan Guillou kuljettaa kertomustaan eteenpäin jouheasti ja jännittävästi. Hän luo täyteläisen maailman, jossa on paitsi käytännöllisiä, myös eettisiä ja moraalisia ongelmia ratkottavana. Tie Jerusalemiin on ristiretki-trilogian ensimmäinen osa. Kirjasarja on ollut erittäin suosittu – Ruotsissa järjestetään kiertoajeluja, joissa tutustutaan romaanin tapahtumapaikkoihin.

Tie Jerusalemiin -romaanin pohjalta on tehty pohjoismainen suurelokuva Arn – Temppeliritari, jonka Suomen ensi-ilta on helmikuussa 2008. Svensk Filmindustri jatkaa Arn-filmatisointeja heti seuraavana vuonna.

www.arnmovie.com