Timanttikoirat, Turkoosit päivät

Tekijät: Alastair Reynolds

Alkuteos: Diamond Dogs, Turquoise Days

Ilmestymiskuukausi: 01 / 2005

Sivumäärä: 219

ISBN: 952-471-610-0

Suomentaja: Pirkko Talvio-Jaatinen

Sidosasu: sidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Scifi & fantasia

Alastair Reynolds

Timanttikoirat, Turkoosit päivät

Timanttikoirat on jännittävä goottilaishenkinen mysteeri. Sen sympaattinen päähenkilö Richard Swift on onnenonkija, joka ei voi vastustaa kiusausta ryhtyä haasteista rankimpaan. Öykkärimäinen pörhö, Swiftin entinen ystävä Roland Childe, houkuttelee kokoamansa retkikunnan avaamaan oudon rakennelman sisuksia. Monumentti esittää vaikeita kysymyksiä, joihin seikkailijoiden on pakko vastata. Linnoitus ei hevillä luovuta salaisuuksiaan, eivätkä kaikki palaa tältä matkalta. Väärästä vastauksesta seuraa rangaistus, kuten vain epäröinnistäkin – kuolema.

Turkoosit päivät -kertomuksessa sankarimaiset tutkijasisarukset Naqi ja Mina ryhtyvät selvittämään Mielenmuovaajien mysteeriä Turkoosi-planeetan valtamerissä. Ihmeellistä kohdetta pääsee lähelle vain uimalla. Toinen sisar hukkuu, toinen jää kaivaten pohtimaan onnettomuutta. Oliko hukkumisella jokin tarkoitus? Totuus ei ole yksinkertainen.

Kirjoissaan Ilmestysten avaruus ja Kuilukaupunki Reynolds kuvaa 2500-luvun maailmankaikkeutta, joissa mystiset saalistajat toisilta planeetoilta väijyvät keskenään sotivia ihmisiä. Näissä kahdessa pienoisromaanissa Reynolds palaa jälleen luomiinsa maailmoihin.

Walesilainen Alastair Reynolds on työskentellyt European Space Agencyn (ESAn) astrofyysikkona. Nykyään bestselleristinä hän on kokopäiväinen kirjailija.