Tohtori Veriraha

Tekijät: Philip K. Dick

Alkuteos: Dr. Bloodmoney

Ilmestymiskuukausi: 03 / 2010

Sivumäärä: 282

ISBN: 978-952-01-0387-3

Suomentaja: J. Pekka Mäkelä

Sidosasu: nidottu

Sarja: LikeScifi

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Scifi & fantasia

Philip K. Dick

Tohtori Veriraha

Lumoava ja viettelevä tarina uskosta ihmiskuntaan.

Tohtori Veriraha on ydinsodan jälkeiseen aikaan sijoittuva mestariteos, jota isännöivät Dickin ikimuistoisimmat hahmot. On Hoppy Harrington, epämuodostunut mutantti telekineettisine voimineen, Walt Dangerfield, epäitsekäs dj maata kiertävältä radalta, tohtori Bluthgeld, suuruudenhullu ja vainoharhainen fyysikko, joka on pitkälti vastuussa maapallon tuhoamisesta sekä Stuart McConcie ja Bonny Keller, jotka yhä uskovat hyvän voittoon.

Vaikka pommi putosikin, toivo elää, visioi Dick kirkkaasti  ja saa uskomaan että omituisinkin paranoia lyö totuudellaan myös sen suurimman tarinan.

Philip K. Dickin (1928-1982) teosten teemat hahmottuivat ihmisläheisiksi teknologian korostamisen kustannuksella, ja niitä leimasivat filosofiset pohdinnat sekä persoonallinen huumori. Tajuntaa laajentaneet mystiset näyt ja skitsofrenia vaikuttivat tarinoihin voimakkaasti. Dickin maailmojen kaksijakoisuus selittyy paljolti sillä, että hänen kaksoissisarensa kuoli vain kuuden viikon ikäisenä  menetys, josta toinen kaksonen ei koko elämänsä aikana täysin toipunut.

Dickin tuotanto käsittää 44 romaania, joista on suomennettu noin puolet. Romaaneista ja novelleista on tehty lukuisia elokuvia, ja kuuluisimpia niistä lienevät Blade Runner, Total Recall ja Minority Report.

www.philipkdick.com

Katso myös nämä