Turbonegro - denim ja deathpunk

Tekijät: Håkon Moslet

Alkuteos: TRBNGR - Sagaen om denimfolket

Ilmestymiskuukausi: 05 / 2010

Sivumäärä: 565

ISBN: 978-952-01-0312-5

EAN: 9789520103125

Suomentaja: Outi Menna

Sidosasu: sidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Musiikki ja populaarikulttuuri

Håkon Moslet

Turbonegro – denim ja deathpunk

Denimdemonit vs. hyvä maku 666-0!

Turbonegron saaga alkoi eläimellisestä karjaisusta Oslon Forsøksgymissä. Se huipentui farkkutakkimerten saartamille festivaalien päälavoille. Turborykmentti marssi parodiasta vallankumoukseen, marginaalien katveesta parrasvalojen paahteeseen, provokaatiosta provokaatioon.

Turbonegro – denim ja deathpunk kertoo räkäisestä musiikista, ystävyydestä ja vihanpidosta. Viihdevaihteesta, ylimielisyydestä ja kuolemanvietistä. Yliannostuksista, valkoisista viivoista ja mustista aukoista. Pois potkituista muusikoista, klassikkoalbumeista ja haisevista takahuoneista. Testosteronin ja eritteiden kyllästämistä sanoituksista, planeetan kieroutuneimmasta huumorintajusta ja lahjakkuudesta toteuttaa kyynisiä pr-tempauksia. Bändin sisäisestä dynamiikasta, kuuluisuuden kaipuusta ja synnynnäisestä eristäytymisen halusta. Siitä, miten pillastuneesti yhtye ponnisti Janten lain tukahduttamasta Oslosta kansainväliseen kulttitähteyteen.

Ota vastaan huonon maun ilosanoma! Lähde kruisailemaan alfarunkkarien kanssa Route Zeroa sinne, missä miehet on tehty maailmanlopuista ja naiset kolmiolääkkeistä!

Turbonegro on norjalainen, vuonna 1988 perustettu deathpunkbändi, jolla on kieli (ja kenties muitakin ruumiinosia) tukevasti poskessa. Yhtyeellä on ympäri maailmaa Turbojugend-faniklubeja, joiden jäsenet tunnistaa laivastohenkisistä, “taistelijanimellä” varustetuista farkkutakeista ja matruusilakeista.

Håkon Moslet (s. 1973) on Dagbladetin musiikkitoimittaja ja -arvostelija. Vuodesta 2002 lähtien hän on vastannut Norjan yleisradion NRK P3:n musiikkiohjelmista.

http://www.turbonegro.com/

http://www.turbojugend.net/pg/home.php?k_id=7

Katso myös nämä