Tuuliajolla

Tekijät: Juho Juntunen

Ilmestymiskuukausi: 08 / 2008

Sivumäärä: 253

ISBN: 978-952-01-0191-6

Sidosasu: nidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Musiikki ja populaarikulttuuri

Juho Juntunen

Tuuliajolla

Suuri rock and roll -risteily

Suomalaisen gonzojournalismin merkkipaalu: kirja Saimaa-ilmiöstä.

Kauan kaivattu kulttiteos taas saatavilla! Alkuaan vuonna 1981 ilmestynyt, ajat sitten loppuunmyyty teos on raivokas raportti suomalaisesta rockista ja sen suuntaviitat takoneista räimijöistä, joista sittemmin on sukeutunut rockin vanhempia valtiomiehiä.

Juice Leskinen Slam, Eppu Normaali ja Hassisen Kone tekivät kesällä 1981 kiertueen, joka alkoi kuin huviretki mutta päättyi helvettiin. Siitä syntyi levy ja elokuva Saimaa-ilmiö. Mutta ennen kaikkea siitä kehkeytyi tämä kirja: ylittämättömän hauska kuvaus kiertue-elämästä ja strategisen tärkeästä käännekohdasta suomalaisen rockmusiikin historiassa. Gonzojournalismin merkkiteos, joka paljastaa, mitä esiintymislavan takana todella tapahtuu. Sisäpiirihuumorin ja nesteillä läträämisen aapinen.

Runsaasti kuvitetussa, päivitetyssä painoksessa on kattava Tuuliajolla-kiertueiden historiikki sekä Suomen virallisen seksisymbolin Jouni Hynysen kynäilemä raportti viimeisestä Tuuliajolla-risteilystä.

Kirjan koonnut Juho Juntunen on rocktoimittaja, kirjailija ja elävä legenda, joka rakastaa tatuointeja, moottoripyöriä, Jumalan miekkoja, Jack Daniel’sia ja saatanallisia leluja. Kuten sanonta kuuluu: “Jos Jumala olisi hullu, hän olisi Juho Juntunen.” Kirja ilmestyi alun perin Soundi-lehden kustantamana.

Katso myös nämä