Uinuva uhka

Tekijät: Jan Guillou

Alkuteos: Fienden inom oss

Ilmestymiskuukausi: 10 / 2008

Sivumäärä: 390

ISBN: 9789520101688

Suomentaja: Salla Simukka

Sidosasu: sidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Suomennettu kaunokirjallisuus

Jan Guillou

Uinuva uhka

Nopeatempoinen trilleri terrorismin uhkaamasta Tukholmasta.

Kolmelta aamulla Ruotsin poliisin erikoisjoukot iskevät useiden perheiden asuntoihin Tukholman esikaupungissa. Viitisenkymmentä ihmistä otetaan kiinni ja siirretään tuntemattomaan paikkaan. Pidätetyille ei kerrota, mistä heitä epäillään. Mutta seuraavana päivänä leviää kohu-uutinen, jonka mukaan “Ruotsin al-Qaida” on tehty vaarattomaksi ja maa pelastettu kaikkien aikojen suurimmalta katastrofilta. Yhdeksän ihmistä vangitaan terroristeina – minkä jälkeen asiasta ei tiedoteta enää mitään. Varkaiden markkinoista tuttu Eva Johnsén-Tanguy siirretään hänen yllätyksekseen tämän jutun pariin. Hänen elämänsä mullistuu, ja ystävyys niin ikään Guilloun aiemmista kirjoista tutun toimittaja Erik Pontin kanssa joutuu koetukselle, kun kaksikko ajautuu terrorismin vastaisen sodan eri puolille.

Uinuva uhka on taattua nopeatempoista Guillouta, eikä hänen kritiikkinsä säästä tälläkään kertaa sen enempää turvallisuuspoliisia ja poliitikkoja kuin tiedotusvälineitäkään. Ehkä yhteiskuntarauhaa uhkaa pikemmin ihmisten ennakkoluulot kuin joka ikinen maahanmuuttaja.

Jan Guillou (s. 1944) on ruotsalainen bestsellerkirjailija. Hän on maansa rakastetuimpia ja kiistellyimpiä kulttuuripersoonia, jolta on aiemmin suomennettu kymmenkunta romaania.