Ukki ja minä

Tekijät: Keith Richards

Alkuteos: Gus & Me. The Story of My Granddad and My First Guitar

Ilmestymiskuukausi: 12 / 2014

Sivumäärä: 32

ISBN: 978-952-01-1221-9

Kuvittaja: Theodora Richards

Suomentaja: Petri Leppänen

Likekatalogi: Syksy 2014

Sidosasu: sidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Musiikki ja populaarikulttuuri

Keith Richards

Ukki ja minä

Maaginen tarina pikku Keithistä ja kitarasta

Keith Richards on muusikkolegenda, legendaarisen Rolling Stonesin legendaarinen kitaristi ja toinen kaulahahmo. Kuusi vuosikymmentä sitten hän oli englantilainen pikkupoika, joka teki Ukkinsa Gusin kanssa kävelyretkiä sodanjälkeisessä kotikaupungissaan ja pääsi Lontooseenkin saakka, isoon soitinkauppaan, joka oli pienelle pojalle ihmeellinen.

Ukki soitti pianoa, näppäili viulua ja hän kuului jazzbigbandiin, mutta mikä kaikkein tärkeintä, hän osasi soittaa myös kitaraa. Ja Ukilla oli kitara, se roikkui seinällä, mutta pikku Keith ei ylettynyt siihen – kunnes eräänä päivänä Ukki ojensi Keithille kitaran. Silloin Keithin maailman muuttui pysyvästi.

Ukki ja minä on aikuistakin inspiroiva tarina lapsuuden maagisista hetkistä. Isän ja tyttären yhteistyönä syntynyt kuvakirja tarjoaa harvinaisen näkymän yhden aikamme merkittävimmän rokkarin lapsuuteen.

”Joka kerta kun nousen lavalle, joka kerta kun kirjoitan laulun, joka kerta kun tartun kitaraan ja soitan muutaman sävelen lapsenlapsilleni, sanon itsekseni: ’Kiitos, Gus.’”