Helge Seppälä
Eszter Vuojala
Unkarilaisten vieraana
Sarja: TaifuuniIsoäitien ja äitien resepeteistä, auringossa kypsyneiden viinien tuoksusta ja sielukkaasta runoudesta on syntynyt mehukas keittokirja.
Isoäitien ja äitien resepeteistä, auringossa kypsyneiden viinien tuoksusta ja sielukkaasta runoudesta on syntynyt mehukas keittokirja. Se tuo tuulahduksen Unkarin keittiöstä ja viinitarhoista.
Eszter Vuojalan kokoamat reseptit ovat syntyneet kokemuksesta ja keittotaidosta:
"Kotireseptien tarkoituksena on usein saada edellispäivän tähteet käytetyksi. Unkarilaiset ruoat ovatkin otollisia tällaiseen käyttöön. Hortobágyi palacsinta syntyy - hienosta nimestään huolimatta - eilispäivän pörköltistä..."
Kirjassa käsitellään Unkarilaisen keittiön historiaa ja vuosisatojen kuluessa saatuja vaikutteita. Houkuttelevia reseptejä löytyy niin keittoihin, kasvismuhennoksiin, liha-, lintu-, riista- ja kalapääruokiin, salaatteihin, pastoihin ja jälkiruokiinkin, ruokajuomia unohtamatta. Unkarin matkaa varten voi katsoa valmiiksi mielenkiintoisimmat Unkarin kuuluisimmista ravintoloista ja kahviloista.
ISBN: 951-581-085-X
Avainsanat:
- Eszter Vuojala
- Like
- Taifuuni
- Yleiset tietokirjat