Valheiden varjo

Tekijät: Denise Mina

Alkuteos: The Red Road

Ilmestymiskuukausi: 02 / 2014

Sivumäärä: 300

ISBN: 978-952-01-1013-0

Suomentaja: Juha Ahokas

Likekatalogi: Kevät 2014

Sidosasu: sidottu

Sarja: Rikos kannattaa

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Jännitys

Denise Mina

Valheiden varjo

Nerokas trilleri vallan väärinkäytöstä ja kammottavalla tavalla kieroutuneesta rakkaudesta

Nuori Rose romahtaa totaalisesti prinsessa Dianan kuolinyönä. Poikaystävänsä hyväksikäyttämänä ja läheistensä pettämänä hän ajautuu kuilun partaalle ja syyllistyy kahteen hirvittävään rikokseen.  Vain puolustusasianajan päättäväisyys pelastaa Rosen täydelliseltä tuholta.

15 vuotta myöhemmin ylikonstaapeli Alex Morrow joutuu napit vastakkain pirullisen asekauppiaan kanssa. Miehen sormenjäljet yhdistetään yhtäkkiä Rosen rikoksiin, mutta siinä ei ole mitään järkeä. Morrow ei pysty jättämään mysteeriä sikseen vaan alkaa kaivella yhä syvemmältä. Samaan aikaan skotlantilainen linnanherra, kuulu eliittiasianajaja, valmistautuu julmaan kohtaloonsa. Hän on pettänyt isänsä ja tietää joutuvansa vastaamaan teostaan raskaimman kautta.

Denise Mina sai Suomen dekkariseura ry:n ulkomaisen jännityskirjallisuuden kunniakirjan vuonna 2013. Palkintoperusteluissa sanotaan, että Mina tunnetaan erityisesti vahvojen naishahmojen kuvaajana. Hänen päähenkilönsä ovat kaukana täydellisistä ja virheettömistä naisista; he ovat tiukkoja ja kovia kokeneita selviytyjiä, jotka tarvittaessa ottavat lain omiin käsiinsä. Like on julkaissut Minalta 10 rikoskirjaa.

Katso myös nämä