Tekijät: Jennifer Clement

Alkuteos: Prayers for the stolen

Ilmestymiskuukausi: 01 / 2015

Sivumäärä: 280

ISBN: 978-952-01-1181-6

Suomentaja: Terhi Kuusisto

Likekatalogi: Kevät 2015

Sidosasu: Pokkari

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Pokkarit

Jennifer Clement

Varastettujen rukousten vuori (p)

Varastettujen rukousten vuori on liikuttava tarina Ladydi-tytön vaiheista huumelordien terrorisoimassa meksikolaiskylässä. Sieppausten ja prostituution pelossa äidit teroittavat machetensa ja suojelevat tyttölapsiaan äärimmäisin keinoin: pukemalla tytöt pojiksi ja piilottamalla heidät maakuoppiin, kun tieltä kuuluu auton ääni. Naiset selviytyvät kukin omalla tavallaan. Ladydin äiti rukoilee ahkerasti mutta harhauttaakseen kuulijaa ei pyydä sitä, mitä oikeasti haluaa: eihän Jumala kuitenkaan toteuta hänen toiveitaan, mies kun on.

Kylässä äänet toimivat varoitussignaaleina. Auto tarkoittaa aseistettuja huumelordeja, jotka haluavat kaapata kylän kauneimmat tytöt. Säksättävä helikopteri puolestaan merkitsee sitä, että huumepelloille ruiskutettaviksi määrätyt myrkyt pudotetaan kyläläisten niskaan. Kun Ladydi palkataan rikkaaseen perheeseen Acapulcoon, hän saa totutella myös luksuselämään – ja yllättäen löytyvään rakkauteen.

Mexico Cityssä asuva yhdysvaltalainen Jennifer Clement on PEN Meksikon puheenjohtaja, prosaisti, runoilija ja tietokirjailija. Tätä kirjaa inspiroi työ meksikolaisten naisvankien parissa. Naiset piirtyvät kirjan sivuille elävinä, vahvoina hahmoina, jotka saavat voimaa toisistaan ja ennen kaikkea tilanteensa synnyttämästä mustasta huumorista. Varastettujen rukousten vuori -romaanin oikeudet on myyty 17 maahan.