Varkaiden markkinat

Tekijät: Jan Guillou

Alkuteos: Tjuvarnas marknad

Ilmestymiskuukausi: 01 / 2000

Sivumäärä: 400

ISBN: 952-471-649-6

Suomentaja: Tuula Tuuva

Sidosasu: sidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Suomennettu kaunokirjallisuus

Jan Guillou

Varkaiden markkinat

Kesäisen Tukholman yli pyyhkäisee ennennäkemätön rikosaalto. Varkaat iskevät ökyrikkaiden koteihin ja vievät viileän asiantuntevasti mukanaan harkitun valikoiman taidetta, arvoesineitä ja viinikellareiden anteja – sen verran, mitä autotallissa kulloinkin olevaan autoon mahtuu. Tapauksia ryhtyy tutkimaan ylikomisario Ewa Johnsén miehineen.

Poliisin painiessa viinikellariliigan parissa Henric Gundell, arvostetun vakuutusyhtiön toimitusjohtaja, viettää johtoryhmän kanssa yhä enemmän aikaa suljettujen ovien takana. Uransa huipulla hän uskoo olevansa koskematon, mutta varkaiden markkinoilla ei säästy kukaan…

Varkaiden markkinat on osuva kuvaus talousrikollisuudesta, aikamme ilmiöstä. Se kertoo ihmisistä, joista saamme lukea päivittäin lehdistä – rikkaista ja menestyvistä, kauniista ja rohkeista. Heitä vauraus suojelee lain kouralta yhteiskunnassa, jossa vain pikkurikolliset pannaan vankilaan.

Omaelämäkerrallisista romaaneista Pahuus ja Suuri paljastus tuttu kirjailijan alter ego Erik Ponti on jälleen kuvioissa mukana.

Jan Guillou (s. 1944) on ruotsalainen bestsellerkirjailija. Hän on maansa rakastetuimpia ja kiistellyimpiä kulttuuripersoonia, jolta on aiemmin suomennettu mm. romaanit Pahuus (WSOY), Noitien asianajaja (Johnny Kniga), Suuri paljastus, Tie Jerusalemiin, Temppeliherra, Pohjoinen valtakunta ja Arnin perintö (Like).