Tekijät: John Cristiansen (toim.)

ISBN kirja: 952-471-640-2

Sivumäärä: 150

Suomentaja: Jorma Penttinen

Sarja: Pystykorva

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Yleiset tietokirjat

Avainsanat: John Cristiansen (toim.), Jorma Penttinen, Like, Pystykorva, Yleiset tietokirjat

John Cristiansen (toim.)

Verota meitä jos voit

Tax Justice Networkin käsikirja veroista ja niiden kiertämisestä on jokaisen kansalaisen ja poliitikon hyllytavaraa.

Veronkierto ja veroparatiisien käyttö on kiinteä osa etenkin suuryritysten toimintaa, mutta poliitikkojen toiminnassa se näyttelee sivuroolia. Tämä kirja on tehty ymmärtämään sen, mistä veroissa on kysymys ja millä tavalla massiivinen veronkierto nakertaa yhteiskuntaa ja vaarantaa maailmantaloutta.

Kirjassa kerrotaan esimerkkien kautta miten veronkierto toimii nykymaailmassa ja miten kokonainen teollisuudenhaara on pystytetty edistämään laitonta ja laillisuuden rajamailla keikkuvaa veronkiertoa. Suuryritysten ei tarvitse käytännössä maksaa veroja laisinkaan, sillä aggressiivisella verosuunnittelulla voitot voidaan hävittää näkymättömiin.

Nyt on nousemassa vahva kansainvälinen liike vastustamaan tätä yhteisten rahojen ryöstöä. Tämä teos luo pohjaa uudenlaiselle suhtautumiselle veroja kohtaan.

Tax Justice Network on asiantuntijoiden ja kansalaisjärjestöaktivistien kansainvälinen verkosto, joka toimii oikeudenmukaisen verotuksen puolesta. Kirjoittajana on kollektiivi, jonka takaa löytyy kirjanpidon, verosuunnittelun ja kansainvälisen talouden huippuasiantuntijoita.