vieraissakävijän_opas_rakkauteen

Tekijät: Junot Diaz

Alkuteos: This Is How You Lose Her

Ilmestymiskuukausi: 03 / 2014

Sivumäärä: 230

ISBN: 978-952-01-0930-1

Suomentaja: Jonna Joskitt-Pöyry

Likekatalogi: Kevät 2014

Sidosasu: sidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Suomennettu kaunokirjallisuus

Junot Diaz

Vieraissakävijän opas rakkauteen

Pulitzer-voittajan kuvaus modernin ihmisen kiihkeästä elämänrytmistä soi sielussa ja sykkii suonissa

Yunior rakastuu, pettää ja eroaa yhä uudelleen. Siirtolaisena Dominikaanisesta tasavallasta tulleelle nuorelle miehelle unelmien Amerikka pelkistyy sarjaksi ummehtuneita ostoskeskuksia ja kuukaudesta toiseen vaihtuvia sänkyjä. Tuhoon tuomitut suhteet unohtuvat kerta toisensa jälkeen, kun pakkomielteinen, kielletty, kaikki rajat kaatava rakkaus vie Yuniorin ennen kuin entinen hiipuu pois. Pidäkkeettömän ja vastustamattoman miehen kyltymättömälle rakkaudennälälle vetää vertoja vain hänen räväkkä luonteensa ja ne taivaalliset naiset, joita hän rakastaa ja jotka hän menettää. Räjähtävän rytmikkäällä ja energisellä proosallaan Díaz muistuttaa meitä siitä, kuinka petollinen on ihmissydän ja kuinka itsestään selvää on, että tunne voittaa järjen joka kerran.

Vieraissakävijän opas rakkauteen on saanut maailmalla loistavan vastaanoton. Yhdysvalloissa se oli New York Timesinbestseller ja National Book Award -finalisti. Like on julkaissut Díazilta aiemmin novellikokoelman Drown ja romaanin Oscar Waon lyhyt ja merkillinen elämä, josta hän voitti Pulitzerin. Yhdysvaltalainen Díaz on syntynyt Dominikaanisessa tasavallassa, ja hänen teksteilleen ovat ominaista latinalainen lämpö ja maagisuus sekä ulkopuolisuuden ja vierauden kokemukset. Hän on ylistetty ja palkittu kirjailija, jonka kirjat nousevat poikkeuksetta Yhdysvaltain myyntilistojen kärkeen. Hänen kirjojaan julkaistaan 14 maassa.

”Junot Díazin ääni on yksi aikamme erottuvimmista ja vetovoimaisimmista: vetreä, katu-uskottava, sähköinen ja vivahteikas.” – The New York Times 

Katso myös nämä