Tekijät: Knut Nærum, Karstein Volle

Alkuteos: Muffens

Ilmestymiskuukausi: 03 / 2016

Sivumäärä: 130

ISBN: 978-952-01-1262-2

Kuvittaja: Karsten Volle

Suomentaja: Sirpa Alkunen

Likekatalogi: Kevät 2016

Sidosasu: nidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Sarjakuvat

Knut Nærum, Karstein Volle

Vinossa

 Sarjakuva maailmasta, jossa sarjakuva on kielletty

Kuvittele maailma, jossa kaikenlaisen fiktion tekeminen on ankarasti kiellettyä. Maailma, jossa outo kultti kapinoi sääntöjä vastaan ja pukeutuu sarjakuvasankareiksi. Maailma, jossa hiljainen toimistovirkailija ryhtyy henkensä kaupalla luomaan ja levittämään omia sarjakuvalehtiään. Maailma, jossa jokin on vinossa.

Nærumin ja Vollen ainutlaatuinen sarjakuvaromaani Vinossa muodostuu kuudesta sarjakuvanovellista sekä kehyskertomuksesta, jossa kuvataan tarinat synnyttänyttä maailmaa. Vinossa käsittelee muun muassa sananvapautta, yksilön oikeuksia, luottamusta ja parisuhteita.Välillä tarinat ovat julman hyytäviä, välillä lempeän hurmaavia, ja ne mukailevat 60-70-luvun tieteisnovellien henkeä, modernein maustein. Karstein Vollen yksityiskohtainen ja värimaailmaltaan tarkkaan mietitty kuvitus voisi helposti olla peräisin jostakin rinnakkaisulottuvuudesta. Vinossa on rakkauskirje eskapistiselle fiktiolle.

Knut Nærum (s. 1961) on norjalainen koomikko, käsikirjoittaja ja TV-juontaja, jolta on ilmestynyt viisi romaania ja lukuisia sarjakuvia. Hän on laatinut käsikirjoituksia Aku Ankkaan, mutta parhaiten hänet kuitenkin tunnetaan Norjan Uutisvuodosta.

Karstein Volle (s. 1974) on norjalainen kuvittaja ja sarjakuvataiteilija, joka on asunut Suomessa vuodesta 1999 alkaen. Hänen sarjaansa Tosiasiain maailma on julkaistu Ilta-Sanomissa, Suomen Kuvalehdessä sekä omana kokoelmanaan. Sarjakuvien lisäksi hän on laatinut kuvituksia Into Kustannukselle, Helsingin Sanomiin ja Voimaan sekä julkaissut eri kokoonpanojen kanssa seitsemän äänilevyä.