Sinun silmäsi näkivät minut: rakkaustarina

Tekijät: Sjón

Alkuteos:
Augu bín sáu mig
Ilmestymiskuukausi:
01 / 2004
Sivumäärä:
248
ISBN:
952-471-175-3
Suomentaja:
Maarit Kalliokoski
Sidosasu:
nidottu
Katso kaikki kirjat kategoriasta:
Käännetty kaunokirjallisuus

Sjón

Sinun silmäsi näkivät minut: rakkaustarina

Marie-Sophie elää pienessä saksalaiskylässä toisen maailmansodan aikaan. Hänen pieni ja tavallinen elämänsä muuttuu oudoksi tarinaksi, kun hänen työpaikalleen Vrieslanderin majataloon ilmaantuu mystinen matkamies. Marie-Sophie suljetaan hoitamaan miestä ikkunattomaan huoneeseen. Todellisuuteen ilmaantuu kuitenkin salaisia kurkistusaukkoja.

Silmäsi näkivät minut on merkillinen ja viehättävä kirja, joka kuljettaa lukijansa keskelle lumoavaa satua. Kirja elää monilla eri tasoilla tarinoiden ja ihmisten lomittuessa toisiin tarinoihin, ja kaiken yläpuolella häärää arkkienkeli Gabriel, joka yrittää välttää Saatanan sotkuisia pauloja. Sjón yhdistää taitavasti eri aineksia rikosdekkarista teologiaan ja expressionistisesta filmistä sarjakuvamaiseen maisemaan – unohtamatta rikasta islantilaista kertomaperinnettä.

Sjón (synt. -62) on Lontoossa asuva islantilainen kirjailija ja kulttuurihahmo, joka on tehnyt yhteistyötä mm. Björkin kanssa. Runoilijana hän sai Oscar-ehdokkuuden Lars von Trierin musikaalin Dancer in the dark sanoituksista. Tämä on hänen kolmas romaaninsa, lisäksi hän on kirjoittanut runoja ja näytelmiä.

Kirjan tiedot