Huomio! Romaneja tiellä

Huomio! Romaneja tiellä -kirjan julkistustilaisuus

Liken uutuuskirja Huomio! Romaneja tiellä julkistetaan Eurooppa-päivänä eli keskiviikkona 9.5. klo 15.30 Helsingin yliopiston Tiedekulmassa (Aleksanterinkatu 7).
Tilaisuudessa esiintyvät Erkki Tuomioja, Kimmo Oksanen, Erno Enroth sekä kirjan toimittajat Airi Markkanen, Heini Puurunen ja Aino Saarinen.

Tervetuloa!

Huomio! Romaneja tiellä kertoo matkaan pakotetuista itäeurooppalaisista romaneista, jotka saavat äänen ihmisinä ja yksilöinä – naisina ja miehinä, perheinä ja sukuina, kiertomuuttajina ja köyhyyssiirtolaisina. Kaikkialla romanit kokevat syrjintää ja rasismia, heidät halutaan pois silmistä, pois mielestä. Suomalaisten asenteet koventuivat, samoin paikallinen ja valtakunnallinen politiikka. Toisaalta eri tahoilla, myös Euroopan unionissa, hahmoteltiin ohjelmia romanien aseman ja olojen parantamiseksi. Kalasatamassa ja kaupungissa nähtiin uudenlaisia kansalaistekoja.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä