Milla Ollikainen

Milla Ollikainen Kolarista voitti Rikos kannattaa -kirjoituskilpailun

Milla Ollikainen on voittanut Like Kustannuksen ja Suomen dekkariseuran Rikos kannattaa -kirjoituskilpailun käsikirjoituksellaan Veripailakat. Ollikainen saa 2000 euroa ja Like julkaisee käsikirjoituksen.

Kilpailuun osallistui noin 230 tekijää. Raadin – Suomen dekkariseuran edustaja, filosofian tohtori Outi Karemaa, rikoskirjailija Tuomas Lius ja Liken kustannuspäällikkö Harri Haanpää – päätös oli yksimielinen. Jokainen asetti ensimmäiselle sijalle saman käsikirjoituksen.

Rikos kannattaa -kilpailun voittanut, Kolarista lähetetty teos on raikas ja vaarallinen kuin talvinen pakkasyö. Tekijä onnistuu yhdistämään klassisen ”kuka-sen-teki”-dekkarin suomalaiseen kansanperinteeseen ja vaiettuun lähihistoriaamme – ja ylläpitämään jännityksen loppuun asti. Teksti on vahvan visuaalista, taitava miljöön kuvaus ja kadehdittavan elävät hahmot istuvat onnistuneesti rikostarinaan. Tekijä hallitsee dialogin, sen kieli- ja murremaailmat. Milla Ollikaisen käsikirjoitus Veripailakat näyttää tekijänsä osaamisen, hänen valmiutensa kirjailijana.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä