Maihinnousu

Maihinnousu kisaa Finlandia-palkinnosta

Riikka Ala-Harjan Maihinnousu on vuoden 2012 Finlandia-ehdokas.

Valintalautakunta toteaa kirjasta seuraavaa: ”Riikka Ala-Harjan Maihinnousussa maailma romahtaa, mutta ihmiset eivät. Romaanissa taistellaan periksi antamatta ja monella rintamalla: historiallisessa Normandian maihinnousussa ja yhden naisen elämässä. Normandian maihinnousua työkseen selostavan Julien mies pettää, lapsi sairastuu syöpään, ja Julien osaksi jää selviytyä. Romaanin riisuttu kieli ja paljas, raportinomainen kerronta alleviivaavat ahdistuksen kouriintuntuvaa kuvausta, ja sitä, millaista on olla äärimmäisten tunteiden – vihan, rakkauden, raivon ja toivon – mahdottomassa aallokossa.”

Riikka Ala-Harja (s. 1967 Kangasala) on kirjailija ja dramaturgi.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä