Marras

Sami Lopakan Marras ”kevään kirjallisia tapauksia”(Kaleva)

Sami Lopakan viime viikolla ilmestynyt esikoisromaani Marras on jo saanut hienon vastaanoton.
Kaleva kirjoitti siitä näin: ”Lopakan esikoinen on kevään kirjallinen tapaus. Runsaaseen 300 sivuun on puristettu järeä lataus energiaa, joka asetellaan lukijan eteen etevällä kielenkäytöllä.”

Marras kertoo Euroopassa suositun suomalaisbändin viimeisestä Euroopan-kiertueesta. Yhtyeen jäsenet sekoilevat ja kipuilevat, riidat ovat lopun alkua. Päähenkilön vaimo on viimeisillään raskaana, ja ikävä on kova. Romaani on kertomus kaveruudesta, viinasta, pimeydestä ja kotiinpaluusta. Se on myös hulvaton matkakuvaus.

Sami Lopakka (s. 1975) tuli tunnetuksi Sentenced-yhtyeen kitaristina ja sanoittajana. Yhtye teki kuusitoistavuotisen uransa aikana kahdeksan kokopitkää albumia ja kymmenkunta kiertuetta Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Yhtyeen levyjä on myyty maailmanlaajuisesti yhteensä puolisen miljoonaa kappaletta. Lopakka on koulutukseltaan suomen kielen maisteri. Kirja julkistettiin Oulun Musteklubilla, lue Luen ja kirjoitan -bloggari Paulan raportti illasta.

Lukutoukka: ”Kiitos kirjailijalle. Tämä oli minulle elämys. Ja ne kyyneleet, ne tulivat sydämestä.”

Lue Lopakan haastattelut Helsingin Sanomissa  ja Ilta-Sanomissa

Lopakka esiintyy ainakin Grantan Outo-klubilla Kansallisteatterin lavaklubilla 12. helmikuuta.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä