Asko Sahlberg

Asko Sahlbergin ”henkinen pääteos” Yö nielee päivät

Ruotsissa asuva kirjailija Asko Sahlberg julkaisi ”suuren ruotsinsuomalaisen siirtolaisromaanin” Yö nielee päivät Kirjan ja ruusun päivänä.

Yö nielee päivät kertoo Jakobssonista, härän kokoisesta miehestä, joka muuttaa 1970-luvun alussa Suomesta Ruotsiin ja elää siellä yli kolme vuosikymmentä. Hän päätyy elättämään itsensä valonaroilla puuhilla ja hänelle yritetään lyödä luu kurkkuun kerran jos toisenkin.

Sahlberg itse sanoo: ”Tietyssä mielessä Yö nielee päivät on minulle itselleni henkinen pääteokseni. Tämä on luonnollista, kun kirja kertoo Göteborgin ruotsinsuomalaisten elämästä yli kolmenkymmenen vuoden aikana ja olen itse asunut Göteborgissa tai sen lähistöllä pian 20 vuotta.”

Lue lukunäyte Lukeminen.fi-sivustolta.
Sahlberg Aamu-tv:ssä.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä