Junot Diaz

Junot Diazin salaovela rakkaustutkielma

Dominikaanisesta tasavallassa syntynyt, nyt New Yorkissa asuva kirjailija Junot Díaz on kirjoittanut salaovelan teoksen. Vieraissakävijän opas rakkauteen kertoo Yuniorista, joka salamarakastuu, pettää ja eroaa. Kuitenkin se enemmän tutkii kuin uusintaa latinalaisamerikkalaista machokulttuuria.

”Romaanissa on lämpöä, myötätuntoa ja huumoria. Díaz on pienen ihmisen puolella, koskivat murheet sitten lemmensuruja tai yhteiskunnallisia vääryyksiä, joita siirtolaiset kohtaavat unelmien romahtaessa. Hänen tekstinsä on helppoa ja mukaansatempaavaa. Yuniorin seurassa viihtyy”, kirjoittaa Sirpa Pääkkönen Helsingin Sanomissa.

”Díaz osoittaa, että machokuoren alla elää herkkä, epätoivoinen ja läheisyyttä kaipaava mies, mutta samalla sen, että sukupuoli on monesti sosiaalinen ja kulttuurinen rakennelma”, huomioi Aamulehti.

Vieraissakävijän opas rakkauteen nyt hyvinvarustetuissa kirjakaupoissa.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä