Sofi Oksanen

Sofi Oksaselle Budapestin Suurpalkinto

Sofi Oksaselle luovutettiin torstaina 24.4. Budapestissa huomattava kansainvälinen kirjallisuuspalkinto, Budapestin Suurpalkinto (Budapest Grand Prize).

Palkintolautakunta luonnehti useita kansainvälisiä huomionosoituksia saaneen Oksasen tuotantoa myös seuraavasti: ”Neuvostoliiton ikeessä eläneen Viron historia on vahvasti läsnä hänen kirjoissaan, samoin maan suhteet Suomeen, joka myös on elänyt Neuvostoliiton varjossa. Kirjailijaa lähellä olevia aiheita ovat myös sukupuoleen liittyvät teemat ja naisiin kohdistunut väkivalta.”

Budapest Grand Prize on vuosittain jaettava kirjallisuuspalkinto, joka myönnetään aikamme merkittävälle maailmankirjallisuuden edustajalle. Aikaisempiin palkittuihin kuuluvat muun muassa Imre Kertész, Salman Rushdie, Mario Vargas Llosa, Günter Grass, Jorge Semprún, Umberto Eco, Bret Easton Ellis, Amos Oz ja Michel Houellebecq.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä