Jennifer Clement

Jennifer Clement (USA/MEX): tyttöjä ja rakkautta Meksikon pikkukylissä

Meksikossa asuva yhdysvaltalainen kirjailija Jennifer Clement vierailee tällä viikolla muun muassa Maailma kylässä -festivaaleilla.Hänen romaaninsa Varastettujen rukousten vuori keskittyy meksikolaistyttöjen näköalattomuuteen, mutta myös keskinäiseen hellyyteen ja huolenpitoon.

Meksikon syrjäkylissä rumuus on parasta, mitä tytölle voi tapahtua. Jokainen äiti on kaivanut takapihalleen kolon johon tytöt laitetaan, jotta huumejengit eivät veisi heitä. Vain naiset ovat jäljellä, sillä miehet ovat häipyneet huumejengeihin, rajan taakse tai toisten perheidensä luo.

Romaanin alkuasetelma on synkkä, mutta toivo pilkahtaa lopussa. Clement on haastatellut romaaniaan varten vankilaan joutuneita naisia sekä huumekauppiaiden tyttöystäviä, vaimoja ja tyttäriä. Helsingin Sanomien kirja-arviossa kirjasta sanottiin mm. näin: ”Clement kirjoittaa osittain avoimeksi jäävään loppuun toivon pilkahduksen. Jospa elämä kuitenkin voisi joskus muuttua.”

Clement esiintyy muun muassa seuraavissa tapahtumissa:

  • Lauantaina 24.5. Maailma kylässä -festivaalilla: kello 13.40 Amazon-lavalla Rautatientorilla
    ja kello 18 Mekong-lavalla
  • Lauantaina 24.5. Maailman kirjojen klubilla Kansallisteatterin Lavaklubilla. Ovat klo 20, Clementin osuus kello 21.15. Tekstejä suomeksi lukee Suomen PEN:in pj, kirjailija Sirpa Kähkönen.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä