Pöljänpojan vakuutus

Näyttelijä Pekka Huotari ”osaa luoda kohtauksia ja kuljettaa juonta” esikoisromaanissaan

Pekka Huotarin esikoisromaani Pöljänpojan vakuutus kisaa Helsingin Sanomien esikoisirjapalkinnosta.

Helsingin Sanomat arvioi romaanin naiskuvaa mm. näin: ”Han­ten äi­dis­tä ra­ken­tuu re­mel­tä­mi­sen si­vu­tuot­tee­na, mil­tei huo­maa­mat­ta, vi­vah­tei­kas ku­va. Hä­nen ta­ri­nan­sa Huo­ta­ri vii­meis­te­lee to­del­la kau­niis­ti.” Tarinat eivät etene, mutta ”koh­taa­vat lo­pus­sa nä­tis­ti kun ai­kui­nen Hant­te pa­laa kun­nos­ta­maan lap­suu­ten­sa ko­ti­ta­loa.”

Kiiltomato kirjoitti romaanista: ”Huotari tunnetaan näyttelijänä, ja kirjasta näkee, että sen kirjoittaja on lukenut plareja työkseen. Hän osaa luoda kohtauksia, kuljettaa juonta, hänen henkilönsä ovat elävänoloisia. Henkilöihin on nähty vaivaa. Ja tämä tämmöinen tietenkin teroittuu, kun on päivittäin draaman kimpussa.”

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä